Muistatko vielä kaalilaatikon, siskonmakkarakeiton, lihamurekkeen ja valkokastikkeen?
Nykyään tulee tuutin täydeltä kaikenmaailman kansainvälisen keittiön ruokatarjontaa mutta mihin on unohdettu perinteiset ja suomalaiset kotiruoat. Kaupat on pullollaan jos jonninmoista valmisruokaa ja leivontakin on muuttunut ''lisää vain vesi''-tyyppiseksi valmispaketiksi. Nykyään melkein mitä vaan saa valmiina tai ainakin puoli valmiina. Itse haluan opettaa tyttärelleni kotiruoan salat... sen perinteisen. Ajatus heräsi viime jouluna. Ihmettelin, kun kaikki lehdet oli pullollaan uusia jouluherkkuja. Mihin kadotamme perinteisen joulun? Laatikot, kinkut, joulutortut ja piparit on vaihtunut mitä erikoisempiin kansainvälisiin gourmet-ruokiin: appelsiinimarinoituun possunfileeseen ja rommivaahtoon...

Kokoan tähän siis perinteisiä kotiruokia mutta toki myös helppoja ja nopeita nykyajan kotiruokia. Mikäli sinulla on jotain resseptejä, otan mielellään niitä vastaan ja tietenkin myös kokeilen kaikkea!