169974.jpg
28cm piirakkavuokaan

Pohja:
125g margariinia
1dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
0,5dl kauralesettä
n.2dl vehnäjauhoja

1. Vaahdota margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muna ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
4. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Täyte:
1dl vettä
1dl sokeria
2 keltuaista
1 muna
1rkl Maizenaa
1rkl voita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

5. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista sitruunasta mehu.
6. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, keltuaiset, muna, Maizena ja sitruunamehu. kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja muuttuu läpikuultavaksi.
169973.jpg
7. Lisää valmiiseen täytteeseen voinokare ja raastettu sitruunankuori. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.


Marenkikuorrutus:
2 valkuaista
0,5dl sokeria

8. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi kulhossa.

9. Kaada sitruunatäyte torttupohjan päälle.
10. Levitä kiisselin päälle marenkikuorrutus.
11. Laita 225-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes marenki saa hiukan väriä.

169975.jpg
Kuva ei ole kovin imarteleva mutta tässä näkyy poikkileikkaus tortusta!