En
ole yhtään tyytyväinen kakkuun... tuli aivan liian kiire koristella
kakku ja jälki on sen mukainen... noh mutta harjoitus tekee mestarin...
Pohjat:
4 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl kaakaojuomajauhetta
Saadaksesi aikaan hyvän kakkutaikinan, vatkaa munat ensin hyväksi
vaahdoksi ja lisää vasta sitten sokeri. Vaahto on hyvää silloin, kun
taikinan pintaan valutettu S-kirjain pysyy hetken näkyvissä. Sekoita
muut kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne muna-sokerivaahdon joukkooon.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin puoli tuntia. Kokeile kypsyys
esim. sukkapuikolla; jos sukkapuikkoon jää taikinaa jatka vielä hetki
paistamista.
Tästä tulee noin pellillinen taikinaa. Itse tein neljä kertaa
pellillisen ja leikkasin sitten levyistä paloauton muotoiset pohjat.
Kolme pellillistä meni itse autoon ja yhdestä pellillisestä tein
renkaat.
Valkosuklaamousse:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1dl sokeria
150g valkoista suklaata
1tl vanilliinisokeria
5 liivatelehteä
0,5dl vaaleaa mehua
2dl kuohukermaa
Liota liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä.
Erota valkuaiset ja keltuaiset ja sulata suklaa.
Kuumenna mehu ja liuota liivatteet mehuun.
Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, puolet sokerista, vanilliinisokeri,
suklaa ja jäähtynyt liivateseos (valuta seos ohuena nauhana muiden
aineiden joukkoon sekoittaen samalla!). Vatkaa kerma ja loput sokerista.
Vatkaa valkuaiset.
Nostele kerma sekä valkuaisvaahto varovasti muiden aineiden joukkoon.
Cappuccinomousse:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1dl sokeria
n. 2 dl pikacappuccinojauhetta, itse käytin Bellaromin Cappuccino-Amarettojauhetta
1tl vanilliinisokeria
5 liivatelehteä
0,5dl vaaleaa mehua
2dl kuohukermaa
Liota liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä.
Erota valkuaiset ja keltuaiset ja sulata suklaa.
Kuumenna mehu ja liuota liivatteet mehuun.
Sekoita
tuorejuusto, keltuaiset, puolet sokerista, vanilliinisokeri,
cappuccino-jauhe ja jäähtynyt liivateseos (valuta seos ohuena nauhana
muiden
aineiden joukkoon sekoittaen samalla!). Vatkaa kerma ja loput sokerista.
Vatkaa valkuaiset.
Nostele kerma sekä valkuaisvaahto varovasti muiden aineiden joukkoon.
lauantai, 14. lokakuu 2006
Kommentit