12 lasagnelevyä

Kasviskastike:
2 sipulia
3 porkkanaa
500 g Rainbow tomaattimurskaa
1 tlk tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 Rainbow valkosipuli-yrttiliemikuutio

Raejuustokastike:
1 dl (65 g) vehnäjauhoja
1 l rasvatonta maitoa
1 tlk (200 g)rasvatonta raejuustoa
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua valkopippuria

Pinnalle:
1 dl juustoraastetta (rasvaa enintään 10 %)
Ohje
1. Tee ensin kasviskastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat.
2. Pane tomaattimurska, tomaattipyree ja liemikuutio (murennettuna) kattilaan ja lisää kasvikset. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä sen aikaa, kun teet raejuustokastikkeen.
3.Vatkaa vehnäjauhot ja maito tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kastike koko ajan hämmentäen kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Sekoita joukkoon raejuusto ja mausta kastike suolalla sekä valkopippurilla.
4.Pane kasviskastiketta, raejuustokastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain uunivuokaan. Levitä päällimmäiseksi kerros raejuustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Kypsennä lasagnea 175 asteen uuninlämmössä noin tunti.